16 μοίρες στους Διδύμους και στον Ρίγκελ του Ωρίωνος
Αφροδίτη
Η γέννηση της μορφής των όντων σε ενδελεχή σύνδεση και υφή!
Αποσπερίτης αυγερινός πριν ή μετά τον Ήλιο Απόλλωνα μαζί με την Ηώς!
Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε απόσταση απο τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Όταν παρατηρούμε την Αφροδίτη με γυμνό μάτι είναι το πιο λαμπερό αντικείμενο στον ουρανό μετά απο τον Ήλιο και τη Σελήνη. Ονομάζεται από το λαό Αυγερινός ή Αποσπερίτης.
Η Αφροδίτη ήταν γνωστή από τους αρχαίους χρόνους, καθώς είναι εύκολα ορατή στον ουρανό. Στην αρχαιότητα ονομάζονταν Εωσφόρος ("αυτός που φέρνει φως") όταν εμφανίζονταν το πρωί και Έσπερος το βράδυ. H θεά Αφροδίτη κατά τη μυθολογία ήταν η προσωποποίηση της ομορφιάς και η προστάτιδα του έρωτα. Έτσι είναι προφανής ο λόγος που δόθηκε το όνομα της πιο λαμπερής θεάς στο συγκεκριμένο πλανήτη.
Η Αφροδίτη είναι ένας από τους τέσσερις εσωτερικούς, γαιώδεις πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος. Απέχει κατα μέσο όρο 108 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο. Η τροχιά της περιφοράς της Αφροδίτης γύρω από τον Ήλιο είναι σχεδόν κυκλική, αντίθετα με τους άλλους πλανήτες των οποίων οι ελλειπτικές τροχιές παρουσιάζουν μεγαλύτερη εκκεντρότητα. Η περίοδος περιφοράς είναι 0,62 γήινα έτη. Η ελάχιστη απόσταση απο τη Γη είναι 38 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη είναι 257 εκατομμύρια χιλιόμετρα· έτσι η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που βρίσκεται πιο κοντά στη Γη
ΟΤΑΝ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΓΗ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυναρπαστικές φωτογραφίες απο το μοναδικό αυτό φαινόμενο.
http://cyprusnews.eu/newsit-kosmos/298500
ΚΛΕΙΩ ΑΡΤΕΜΙΔΟΥ
Όταν η ομορφιά, η γνώση, οι θησαυροί
ΑπάντησηΔιαγραφήεπιστρέφουν στην θέση τους
....σε ευθυγραμμιστική ουράνια βολή!
Την ημέρα του Ερμή!