Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Η Οδύσσεια του Αλεξάνδρου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΝ  ΑΘΗΝΑΙΣ

Ο Αλέξανδρος έρχεται  στην Αθήνα με όλη τη  μυθική πανοπλία μετά από μία  μεγάλη  ιστορική εκστρατεία και τον γύρο του κόσμου σε ευθεία πορεία


Μια σπουδαία  ιστορική στιγμή για την πόλη των Αθηνών που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό με  νοήμονα φαιά ουσία.


Έως τον προσεχή Δεκέμβριο θα τοποθετηθεί στο κέντρο της Αθήνας, ο έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου μετά από «οδύσσεια» 24 σχεδόν χρόνων.

Πρόκειται για έργο του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παππά, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών, αποφασίστηκε το 2015 να τοποθετηθεί στη νησίδα που σχηματίζεται στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλίσσης Όλγας, κοντά στις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

Θάρθεις σας αστραπή Αλέξανδρε να φωτίσεις  κάθε γενναία  ηράκλεια  ηρωική ψυχή!
Άφιξις Αλεξάνδρου

2 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστουμε για την αναρτηση της ειδησης σχετικα με το αγαλμα του Αλεξανδρου.
    αλλα για λογους καθαρα αξιοπρεπειας θα επρεπε να αναφερθειτε και στις προσπαθειες του ΣΑΦΕΜ . Δεν ειμαστε λατρεις της προσωπικης προβολης αλλα του εργου μας.θα μπορουσατε αν πληκτρολογουσατε να μας βρητε. σας ενημερωνουμε ομως και γραπτα που μπορειτε να μας βρητε:http://www.safem-hellas.org , ΚΑΙ ΣΤΟ facebook: ομάδα: SAFEM & στην σελίδα: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗΝ ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα επανορθώσουμε, αγαπητέ μας Ευάγγελε, με ξεχωριστή ανάρτηση, ειδικά αφιερωμένη στο έργο σας και στον σύλλογό σας.Ευχαριστούμε για την επισήμανση, την ενημέρωση και την παρουσία.
    Αστραία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ Ομηρούπολη Ονειρούπολη