Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Το Πνεύμα των Ομηρικών Επών



Σύγχρονα Ομηρικά  Έπη

Ποιο είναι το Πνεύμα των Ομηρικών Επών

 Πού βρίσκεται

 Πώς εμφανίζεται

 Είναι φωτιά, είναι περιστέρι, είναι άνθρωπος, είναι Θεός 

Ποιες είναι οι μεταμορφώσεις και οι περιπέτειές του

Ολόκληρο το Ομηρικό Έπος είναι οι Περιπέτειες του Πνεύματος με αρχέτυπο πρότυπο  ένα θνητό  άνθρωπο, τον ευφυή Οδυσσέα homo sapiens.

Οι μεταμορφώσεις του πνεύματος ξεκίνησαν από τη Νίκη του  Αυτοσύστατου Νου  του Διός, το Πλειστόκαινο, πριν 2.000.000 χρόνια  και συνεχίζονται μέχρι τις μεταμορφώσεις του Διονύσου,  το Ολόκαινο πριν 12000 χρόνια.

 Είναι  πρωταρχική φωτιά, γιατί είναι η πρώτη του DNA εγγραφή στα έμβια όντα με την πρώτη δέσμη συνείδησης του αδελφού του  Διος, του αόρατου  Αίδη Άδη, του Πλούτωνος. Ο Ηράκλειτος  “Ηρακλής”  φιλόσοφος "αετός " το επισημαίνει αυτό  με αετίσια ματιά.

Είναι παρόν στην Ιλιάδα με τον  σοφό γέροντα   Νέστορα που  γνέφει με νεύμα στο πνεύμα.

 Στην Οδύσσεια είναι παρόν με την είσοδο του Τηλέμαχου στην Πύλη της Πύλου την επικράτεια  του Νέστορα.

Είναι οι τρεις θεοί της Φωτιάς,  ο Άρης, η Αθηνά και ο Απόλλων, παρορμητική μεταβλητή και σταθερή φωτιά, αντιστοίχως  Κριός Λέων και Τοξότης

Είναι φωτιά που καίει  την   Τροία ως άνομη πολιτεία, αλλά  και ο Οδυσσέας   με το Θείον, με θεία φωτιά  θειαφίζει την φαυλοκρατία της Ιθάκης.

Είναι ευθυγράμμιση του φωτός, όταν περνάει το Βέλος,  την ακτίνα του Φωτός, ανάμεσα  τα 12  ενεργειακά κέντρα που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα από τα πόδια μέχρι το κεφάλι.

 Είναι φως, η  σταθερή Συνείδηση που ταξιδεύει  “άβαρις “ με το βέλος του Τόξου του Απόλλωνα.

 Είναι περιστέρι, όταν η Αθήνα περπατά  μαζί με την Ήρα τη γαλαξιακή ψυχή, αρωγή στους Αργείους Αχαιούς.

 Και είναι χελιδόνι, όταν η Αθήνα στο δοκάρι της στέγης του παλατιού της Ιθάκης, την Μνηστηροφονία παρακολουθεί ως  σιωπηλός  μάρτυρας,  του πνεύματος του όρθιου ανθρώπου για την Άνοιξη του.

 Είναι το Πνεύμα του Ανθρώπου, ο ΓανυμήδηςΥδροχόος που τους 12 θεούς κερνά, δηλαδή τροφοδοτεί τα 12 ενεργειακά κέντρα του ανθρώπινου σώματος.

 Και, βρίσκεται  στα 50 αμπέλια την περιουσία του Οδυσσέα που ο πατέρας του ο Λαέρτης προσέχει καλλιεργεί και μεριμνά στο ομηρικό κτήμα, απόκτημα για όλη την ανθρωπότητα.

Τις 50 θέσεις αντιληπτικότητας του νου και του πνεύματος σε κάθετη και οριζόντια ανάγνωση των Ομηρικών Επών

 Με τη βοήθεια του αέρα Ερμή που είναι παρών και στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια και της μεταβλητής Φωτιάς που είναι η Αθήνα, η εξελικτική Νόηση των Ελλήνων.

 Ο Απόλλων η σταθερή φωτιά, έχει τον τελευταίο λόγο γιατί είναι το  Ηλιακό Πυρ, ο στόχος και ο προορισμός της Συνείδησης με κέντρο τον Ήλιο. 

 Η  Υδροχόος Ελλάδα, η Χώρα του Φωτός του Ήλιου Απόλλωνα, τα Ηνία του Πνεύματος Ηνίοχος  κρατά  στην πρωτοκαθεδρία της Γαίας  και  σημειοδοτεί την Κάθοδο των Ελλήνων την Ομηρική, την Νέα Εποχή των επόμενων 2000 ετών, την Ανθρωπόκαινο

Αστραία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ Ομηρούπολη Ονειρούπολη