Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Το Κλειδί του Κλέους

 


 Η Νίκη  ο Πολεμιστής και το Κλέος μιας  Ηρωικής Ζωής

Σύγχρονα Ομηρικά Έπη σε σύγχρονη Ερμηνεία

Ενώ η Νίκη, με φτερά ή άπτερος, είναι θεά, κόρη Τιτάνων στην Ησίοδο Μυθιστορία, το κλέος είναι επίθετο στην ομηρική ηρωική γενεαλογία.

 Γίνεται, Μούσα  Κλειώ  όταν την επικαλείται ο ποιητής για να περιγράψει το κλέος των ηρώων  και  Μούσα Μελπομένη, όταν γίνεται παράσταση και φορά τη μάσκα στην τραγωδία μαζί με τον  ηθοποιό  Διόνυσο  σαν θεατρική  αλληγορία .

Ο Ατλαντίδης  Ερμής γεννιέται  μαζί με τα Ατλαντικά φύλα,  ως ορθός λόγος του νου, με την ερμηνεία, μέσα από μία μαιευτική διεργασία θεατών και θεώμενων, παρατηρητών και παρατηρούμενου για πρώτη φορά στην Ιστορία με την Ελληνική Θεατρολογία. Όλη η Ελλάδα είχε ανοικτά  θέατρα που εξέλιξαν την νοημοσύνη των Ελλήνων, όταν τα άλλα φύλα,  είχαν Αρένες  Κολοσσαία   Ιπποδρόμους και   θεοκρατικές Κυκλώπειες  σπηλιές και Τείχη.

 Κλέος σημαίνει κλειδί και κλείνω, περικλείω, ακούω και ακούγεται, ήχος και ακοή  και, είναι το κλειδί για κάθε ερμηνεία, τραγωδία  κωμωδία και ιστορία, στη ζωή, με νόημα και ουσία. 

 Είναι  πολύ σημαντικό για  μία  ζωή να είναι ηρωική, να έχει αγώνες δράση πλοκή  σταθμούς και διαδρομή.

 Ανεβάζει την οκτάβα της συνείδησης  στην φωτεινή Πηγή και περνά στα Ηλύσια Πεδία με του Αετού την Ιαχή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα υποφέρουν ακριβώς από  αυτή την έλλειψη, που είναι και έλλειψη  ζωής και φτώχεια πνεύματος  Γίνονται μίζεροι μικρόψυχοι γκρινιάρηδες  αυτοκαταστροφικοί και καταθλιπτικοί,  περιπατώντες νεκροί. Λείπει ο στόχος, ο προορισμός  το ταξίδι και η διαδρομή. Ανθούν τα ναρκωτικά, τα πορνό,  οι ορνιθοασχολίες,  η εγκληματικότητα η διαφθορά, όλα τα άνθη του κακού,   σε, μια άδεια ζωή φυτοζωή χωρίς αξιοπρέπεια ,χωρίς κανένα κλέος και καμία νίκη  και κανένα,  να  την τραγουδήσει, ποιητή, 

Τον  ηρωικό γένος των ανθρώπων, είναι ένα ξεχωριστό γένος των ανθρωπίδων, ένα γένος που στάθηκε όρθιο  στα πόδια του και πάλεψε και παλεύει με την βλακεία την ανοησία την αμετροέπεια, την δουλεία και την τυραννία.

 Χρειάζεται ένας πόλεμος και  μία Νίκη  να στεφανώσει τον πολεμιστή  και είναι πάντα ο Τρωικός, αλλά,  χρειάζεται και ένας ποιητής με μία Ωδή  να τραγουδήσει το Κλέος των  Έμπειρων Έμπυρων Πολεμιστών στο Διηνεκές του Απείρου Σύμπαντος . Απαιτείται ένα τρόπος  ζωής,  ο Οδυσσειακός, στρατηγικός και ουσιαστικός , με θάρρος τόλμη γοητεία αρετή ευφυία και σοφία.

Είναι καιρός να δούμε την ζωή μας, με άλλο τρόπο, με μιαν άλλη ματιά , να την πάρουμε πίσω

μαζί με την Ομορφιά σε Νέα Έπη Ηρωικά.

Κάποια Μούσα θα τραγουδήσει για μας .....  τραγούδια   μπολερό σε απελευθερωτικές οκτάβες

Αστραία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ Ομηρούπολη Ονειρούπολη