Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Ποια είναι η Νίκη



 (Σύγχρονη ερμηνεία για την Νικομαχία )
Η Νίκη είναι θεά κόρη της Στυγός και του Παλλάδος Τιτάνες αμφότεροι. Η Στυξ είναι σκοτεινή θεά αλλά ,επειδή έφτασε πρώτη με τα παιδιά της στον Όλυμπο κατά την Τιτανομαχία ο Ζευς της χάρισε την πρώτη ορκωμοσία.
 Τελειώνοντας με την Τιτανομαχία κράτησε τη Νίκη κόρη της στα χέρια του σύμφωνα με το υπέροχο άγαλμα του Διός από τον Φειδία. Μία καινούργια εποχή για την ανθρωπότητα θα ξημέρωνε πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια αυτή του homo sapiens μαζί με το Κράτος και την Βία, τα αδέλφια της Νίκης στις πρώτες ανθρώπινες πολιτείες και την έξοδο από τις σπηλιές της Λεμουρίας. 
Κατά τη διάρκεια της, ο άνθρωπος όρθιος άνθρωπος ευφυής καθ΄όλα έδωσε πολλές μάχες πολλούς πολέμους, είχε αρκετές ήττες και πολλές νίκες με όλα τα στοιχεία και τα στοιχειά της φύσης. Πάλεψε με το κρύο με την πείνα με τα άγρια ζώα με τον ζωικό εαυτό του και με τους δικούς του συνανθρώπους σε Ειρήνη και πόλεμο σε δύο πολιτείες όπως πολύ σοφά τις παρουσιάζει ο Όμηρος στις κατασκευές μιας ασπίδας. Σ Ιλιάδος 
Παράλληλα πολεμούσαν πάνω από τον κεφάλι του ή μέσα σε αυτό, όπως περιγράφεται  αναλυτικά στην Ιλιάδα Υ στην Θεομαχια και άριστα τα εξηγεί ο Ηράκλειτος ο Ποντικός με θαυμαστή αλληγορία.
 Είναι η Νίκη κόρη του πολέμου; Σαφώς, για αυτό και λέγεται φιλονικία και προέρχεται από το Νείκος 
Πρώτα η Φιλότητα ή μετά το Νείκος, τι προηγείται και τι έπεται; 
Ιδού η απορία στην πάλη των των αντίθετων όπως μας λέει ο Ηράκλειτος με την εναντιοδρομία. 
Τη λέξη ΝΙΚΗ και τα παράγωγά της, συναντάμε σε όλη την παλιά εποχή, την αρχαία Ελλάδα σε μεγάλη ποικιλία.Ήταν σημαντική σε καθημερινή πολεμική πρακτική. 
Αλλά, Νίκη σημαίνει και ΝΟΥΣ, για αυτό η εκπληκτική πολεμική θεά της Σοφίας η Αθήνα και στα χέρια της την κρατεί, χωρίς φτερά, για να μη φεύγει και πάει στου Λούβρο τα Μουσεία και τα στενά. Είναι λέξη που αρχίζει από το γράμμα Ν, όπως το Νέο, τον Νεαρό, η Ναυς και το Νησί. 
Οι Τρώες δεν κλέψανε μόνο την Νίκη της Σαμοθράκης, αλλά κλέψανε και τις Νίκες μας και ως Έλληνες βουλιάζουμε παραδομένοι στο σημείο της ήττας.
 Είναι καιρός να σηκωθούμε και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει παραδοσιακά. 
Την ιστορία μας τη μυθολογία μας την πατρίδα μας τη ζωή μας και την ομορφιά 
Αστραία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ Ομηρούπολη Ονειρούπολη