Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Η Ευχή του Διόνυσου

Το «Αθέατο Μουσείο» είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες, ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.
Έπειτα από τα έξι θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης το 2015, το «Αθέατο Μουσείο» υποδέχεται το νέο έτος με μιαν ευχή, την ευχή του Διόνυσου.

Πρόκειται για έναν αττικό ερυθρόμορφο καλυκωτό κρατήρα με παράσταση Διόνυσου και Νίκης, Σάτυρου και ιματιοφόρων νέων, που εύχονται βίο ευτυχή και νίκη του θανάτου. Η ευχή του Διόνυσου αναδύθηκε την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στην «αίθουσα του βωμού» για να παραμείνει εκεί έως την Κυριακή 20 Μαρτίου.


Στις 5 και 12 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή, και στις 21 Φεβρουαρίου και 13 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, στη μία το μεσημέρι, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τις ιστορίες και τα πάθη του Διόνυσου, που απολαμβάνει στις αίθουσές του το δικό του διαρκές συμπόσιο. 

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ Ομηρούπολη Ονειρούπολη