Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Εισόδημα Ύπαρξης


Ο Ηρακλής  στη παγκόσμια ηγεσία μιας αρμονικής ανθρώπινης κοινωνίας
ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ   ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 


Στις 5 Ιουνίου, ο ελβετικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά με την εισαγωγή ενός βασικού εισοδήματος, μία πρόταση με πρωτοβουλία της ομοσπονδιακή λαϊκής. Το τελικό στάδιο μιας διαδικασίας που ξεκίνησε από τους πολίτες όλων των πολιτικών τάσεων που έχει ξεκινήσει από 2013. 126.000 υπογραφές υπέρ της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η συγκομιδή από τον Οκτώβριο του 2013,αναγκάζοντας την κυβέρνηση να οργανώσει την ψηφοφορία.

Οι εμπνευστές αυτής της πρότασης που προτείνουν στον «ο ελβετικός λαός να ξεκινήσει τη συζήτηση για την τρέχουσα αξία του έργου, τη σχέση της με τα χρήματα, την ανάπτυξη, την καταναλωτική κοινωνία, το χάσμα ανάμεσα στον πλούτο και τη φτώχεια, τη ανασφάλεια και, τέλος, γιατί όχι, η αρχή του δικαιώματος σε μια ζωή αξιοπρεπή , που να μην εξαρτάται από οποιαδήποτε αξία της αγοράς. "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πρόταση επί της οποίας η ελβετική θα ψηφίσει στις 5 Ιουνίου είναι πολύ απλή:

Το Σύνταγμα τροποποιείται ως εξής: Art. 11ο, άρθρο του συντάγματος, (νέο) άνευ όρων βασικό εισόδημα.
• Η Συνομοσπονδία θα εξασφαλίζει τη δημιουργία ενός άνευ όρων βασικό εισόδημα.
• Το Βασικό εισόδημα θα πρέπει να επιτρέψει στο σύνολο του πληθυσμού να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή και να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή.
• Η νομοθεσία θα φροντίσει ποιο θα είναι το ποσό του βασικού εισοδήματος.

Στην Ελβετία, υπάρχει μια πραγματικά λαϊκή πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς τα συνήθη μέσα των μεγάλων οργανισμών.
Εμπιστεύονται στη δημοκρατική διαδικασία και η παράδοση της πολιτικής συναίνεσης στη χώρα μας για την πρακτική του βασικού εισοδήματος γίνεται με σεβασμό προς τη λαϊκή βούληση που εκφράζεται προς όφελος του συνολικού ελβετικού πληθυσμού . "Έτσι, εάν εγκριθεί, η υλοποίηση του βασικού εισοδήματος στην Ελβετία την επόμενη μέρα, κάθε κάτοικος της χώρας μας θα γνωρίζει το δικαίωμά του σε ένα επαρκές εισόδημα για μια αξιοπρεπή ζωή θα είναι νόμιμο και αναγνωρίσιμο. 


 "Η πρώτη ανησυχία είναι ότι το μέλλον της εργασίας. Η Μαζική ανεργία και η αριθμητική μεταμόρφωση της παγκόσμιας οικονομίας , θα μπορούσε κανείς να πει .
Δεν θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για όλους, ας το αποδεχθούμε και να ας βοηθήσουμε να ζήσουν ( αν όχι πολύ καλά ,έστω αλλά λίγο) εκείνοι που δεν έχουν. ο καθένας ας επιλέξει. Ο δεύτερος φόβος είναι ότι του – θα τολμούσα να πω- η φοβία της διαχείρισης-διοίκησης. Το κοινωνικό σύστημα είναι υπερβολικά πολύπλοκο, υπάρχουν δέκα , το ελάχιστον στη Γαλλία, είναι ένα scrub, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, δηλ. απλό.. "


 Το παγκόσμιο εισόδημα σύμπτωμα της διπλής αγωνία και μιας μάχης.
Η ιδέα ενός παγκόσμιου εισόδηματος ή "ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΥΠΑΡΞΗΣ" , που θα καταβάλλονται ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ σε όλους ενήλικες και παιδιά, άνευ όρων και χωρίς αντάλλαγμα, από την μέρα της γέννησης μέχρι τον θάνατο του, συνεχίζει να συζητείτε.
Ήδη η Φιλανδία θα το εφαρμόζει πειραματικά από το 2017.


Για την Ελλάδα τη Χώρα του Φωτός

Μετάφραση από τα Γαλλικά
Κλειώ, Μπαλούμη Κλεονίκη

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ Ομηρούπολη Ονειρούπολη